aanmelden
Schriftlezing
website van de Dirk Monshouwer Stichting
H | 9e van de zomer | Leesrooster | M | Contact
Rubrieken
Agenda
De DM-Stichting
d Bijbelvertalingen
Gesorteerd op:
Bijbels
d Exegeses
Gesorteerd op:
Bijbels
Nieuws
d Links
Hoe kan ik ...
Aanmelden voor Studieochtend over Klaagliederen op 7 mei 2021
Voor allen die interesse hebben in bijbelvertalen en in bijbelse theologie organiseert de Dirk Monshouwerstichting op vrijdag 7 mei 2021 tussen 10.00 en 11.30 uur een studiemorgen via ZOOM.
Het onderwerp is het bijbelboek Klaagliederen. De inleiding wordt verzorgd door dr. Hendrik Jan Bosman uit Nijmegen. In 2019 promoveerde hij bij prof. dr. Eep Talstra aan de VU, Amsterdam op een onderzoek naar met name de invloed van de versvorm op de zinsbouw in dit bijbelboek: Prosodic Influence on the Text Syntax of Lamentations. Daarnaast is Hendrik Jan ook zelf een beoefenaar van het creatieve vers.
Klaagliederen is een zeer poëtische én dramatische tekst. De auteur zoekt naar een gelovige duiding van de gebeurtenissen rond de verwoesting van de tempel in Jeruzalem in 586 v.Chr. Vandaar de titel van deze studieochtend: Geloven als alles kapot is...! Vragen die geen enkel gelovig mens onberoerd laten.

De inleider zal zich concentreren op het middendeel, Klaagliederen 3. Wat is de opbouw van deze tekst? Welke bewegingen voltrekken zich daarin? Waar komen we op uit? En dan zijn er natuurlijk ook de vragen in het geheel van de bijbelse theologie: Is het antwoord van de Klaagliederen op de ramp die het volk Israël treft, mogelijk ook nog het onze?

U kunt zich t/m woensdag 5 mei 2021 voor deze studieochtend aanmelden bij Leen de Ronde. U ontvangt dan tijdig de ZOOM-link om hierop in te loggen en wellicht ook nog een artikel van Hendrik Jan ter voorbereiding.
Informatie: Leen de Ronde, tel 06 — 283 02 624.
Bericht 26 Mar 2021 11:20:07 | Auteur: WillemP
Deze site heeft 249 leden, waarvan 0 online; Bezoekers : vandaag: 77; Colofon